Tapeter – hitta rätt tapet för dig

Vi på Skogaholms Färg saluför en uppsjö av marknadens senaste tapetkollektioner. Vi kan erbjuda dig som kund de senaste tapeterna från bland annat Sandberg, Duro, Midbec och Casadeco.

I Sverige började papperstillverkningen i slutet av 1500-talet, och tillverkningen av papperstapeter cirka hundra år senare. Allt papper gjordes i ark fram till början av 1800-talet. Måtten på arken varierade, men ett vanligt mått var 50 x 60 centimeter. Råvaran var linne- hampa- och bomullslump. Mönster på tapeterna gjordes med en tryckstock av trä. Mönstret skars ut i stocken. En stock fick göras för varje färg.

Är du osäker på vilken typ av tapet du behöver? Har du svårt att avgöra vilken kulör som passar bäst? Välkommen in till vår butik så hjälper våra färgexperter dig personligen att finna rätt tapet för just dig och ditt projekt.

Sandberg

Duro

Boråstapeter

Carma

Rebelwalls

Midbec

Casadeco

Decor Maison

tapet.se

Behöver du hjälp med att välja rätt tapet?

Kom in till oss på Råtorpsvägen så hjälper vi dig gärna att välja rätt för ditt projekt. Men flera generationers erfarenhet kan vi på Skogaholms Färg ta fram rätt produkt för just ditt ändamål.

HItta hit
Dark paint splatter Light paint splatter